Toch liever leasen?

Leasen: hoe zit het precies?
Lease is voor veel mensen nog een relatief onbekend begrip. Dit terwijl lease juist veel mogelijkheden biedt. Bij Beekmans Heftrucks hebben we reeds de nodige ervaring wat betreft lease. We hebben inmiddels aan diverse klanten een truck mogen leveren, waarbij de klant de keus heeft gemaakt om de truck aan te schaffen met behulp van een passende lease oplossing.

Lease is een vorm van krediet waarbij een leasemaatschappij een object koopt, bijvoorbeeld een heftruck, en deze tegen een vaste vergoeding voor een periode die we vooraf met elkaar hebben afgesproken aan jou beschikbaar stelt. Er zijn verschillende vormen van leasen, waarbij het verschilt of jij aan het einde van de periode de eigenaar bent van het object.

Waarom lease?

Lease verlaagt voor jou de financiële aankoopdrempel: je hoeft namelijk geen dure investering te doen en zo hou je financiële speelruimte om andere investeringen te kunnen doen. Los van het spreiden van de dure investering, heb je zekerheid doordat je iedere maand dezelfde kosten hebt, wat duidelijk is voor de budgettering.

Leasevormen

Financial lease

Bij deze leasevorm ben jij als klant de economische eigenaar van het object. De leasemaatschappij waarbij je de machine leaset is de juridisch eigenaar. Het materieel blijft bij jou op de balans staan, omdat jij de economisch eigenaar bent. Aan het einde van het leasecontract wordt je automatisch ook de juridisch eigenaar van het object en is het dus helemaal van jou.

Met financial lease zijn er verschillende belasting voordelen te behalen waaronder een investeringsaftrek. De investeringsaftrek betekent dat je een bedrag van je winst af kan trekken wanneer je hebt geïnvesteerd in een bedrijfsmiddel.

Operational lease

Deze leasevorm lijkt veel op huren. De leasemaatschappij maakt een totaalaanbod inclusief onderhoud, reparatie en eventuele verzekeringen waarvoor jij een vast bedrag per maand betaalt.

De machine staat niet bij jouw bedrijf op de balans. De leasemaatschappij is dus zowel juridisch eigenaar als economisch eigenaar van de machine. Aan het einde van de leaseperiode blijft het object in het bezit van de leasemaatschappij of heb je de optie om het te kopen.

Lease bij Beekmans Heftrucks

Bij Beekmans Heftrucks bestaat de mogelijkheid voor het leasen van zowel gebruikt als nieuw intern transport materieel. Je kunt hierbij denken aan heftrucks, reachtrucks, pompwagens en zelfs voor het schoonhouden van uw bedrijfsruimte bestaat er de mogelijkheid tot het leasen van een veeg- of schrobmachine. Beide lease vormen (Operational en Financial) zijn mogelijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons verkoopteam.

Contact